Rețeta de ficăței de pui cu ceapă la tigaie este una din rețetele cu care am crescut și al cărei gust simțim că ne aduce aminte de copilărie.
Tocmai din acest motiv vom găsi întotdeauna amintiri plăcute într-o porție de ficăței de pui la tigaie și ne dorim să împărtășim și cu tine această rețetă.
Descoperă cum poți prepara cei mai buni ficăței cu ceapă, după rețeta clasică a bunicii!
CITEȘTE ȘI: Cum se face pateul de casă gustos și sănătos – Exquis
Ingrediente:
Ficățeii se vor pune într-o sită și se vor spăla bine sub un jet de apă rece, până când lichidul care curge din aceștia este limpede.
Pune sita deasupra unui vas și lasă ficățeii acolo pentru câteva minute, pentru a se scurge bine de apă. Șterge apoi ficățeii de pui cu hârtie absorbantă.
Mod de preparare:
Primul lucru care trebuie făcut pentru rețeta cu ficat de pui este călirea cepei. În general această etapă durează mai mult decât gătirea ficățeilor, până când ceapa se înmoaie bine.
Curăță și spală bine ceapa, apoi toac-o mărunt. Încinge uleiul într-o cratiță largă și adâncă, pe foc mediu.
Adaugă apoi ceapa în tigaie și redu focul la minimum.
Călește ceapa la foc mic pentru circa 13-15 minute, până când aceasta devine translucidă, fără a se rumeni.
Ficățeii se vor tăia în bucățele aproximativ egale, pentru a te asigura că se vor găti în același timp.
Când ceapa s-a înmuiat bine, se vor adăuga în tigaie toți ficățeii de pui. Acesta este momentul în care poți presăra peste ficăței și puțină boia de ardei, însă este opțional.
După 2-3 minute în tigaie, ficățeii trebuie întorși pe cealaltă parte. Acoperă apoi tigaia cu un capac și gătește-i alături de ceapă, la foc mic, pentru 8-10 minute.
În final, oprește focul și adaugă sare și piper după gust, amestecând ușor ficățeii de pui cu sosul format.
Aceștia se vor servi calzi, presărați cu puțină verdeață, alături de garnitura preferată.
Noi servim ficățeii de pui cu ceapă la tigaie alături de piure de cartofi, însă și orezul poate fi o variantă excelentă